Nova edició del Voluntariat per la Llengua

676

Aquest mes el CNL posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la Llengua. Us demanem que en feu difusió entre les persones que hi puguin estar interessades. Moltes gràcies.

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català del que vulguin en un context distès el dia i l’hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, que ha començat a funcionar aquest 2017, ho podran fer des d’un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

Per participar-hi com a voluntari (en cas que es vulgui ajudar una altra persona a practicar el català) o com a aprenent (en cas que es necessiti practicar-lo), cal ser major d’edat i inscriure’s a www.vxl.cat.

Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El VxL es va iniciar l’any 2003. Des d’aleshores ha format més de 100.000 parelles lingüístiques arreu de Catalunya. Entre d’altres distincions, ha estat reconegut per la Unió Europea com una de les millors pràctiques de reforç a l’aprenentatge d’una llengua.