Fest-te Donant i salva una vida!

639

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar un cartell i una documentació altament delicada i alhora  molt important i necessària. La importància del cas s’ho mereix ja que com ell, no és un cas aïllat, afecta a milers de persones i en una major part als nens i adolescents.

Un dels nostres companys de P5, l’Adrià Bergadà, necessita un trasplantament de medul·la òssia…. Fa uns mesos va ingressar a la Vall d’ Hebrón (Barcelona) i està amb un dur tractament per la leucèmia…però ara necessita un trasplantament urgent…

A fi de conscienciar, informar i ajudar us volem parlar de la donació de medul·la. Un tipus de donació desconeguda per a la gran majoria i tant necessària per la societat que pot salvar amb poc esforç, moltes vides!!
Per a ser donant de medul·la primer de tot ho has de voler i ser conscient que la teva donació no és per una persona coneguda concreta a qui vols ajudar sinó que la teva donació serà per aquell malalt que sortosament sigui compatible. El procés per a fer-te donant és ben simple i us l’explicarem a continuació tot i que a més us adjuntem tota una documentació complementària que us ajudarà a resoldre cap dubte que tingueu.

PRIMER de tot, cal fer una analítica simple com les que estem acostumats a fer en qualsevol revisió mèdica per entrar al registre de donants de medul·la òssia (REDMO). En el cas de ser de Reus, aquesta analítica la fan a l’hospital Sant Joan i sinó en qualsevol hospital comarcal. Un cop feta l’analítica, les teves dades de compatibilitat entren en el banc de donació i des d’allà es gestionen a nivell mundial i es busca, si existeixen, malalts compatibles i que estan a l’espera de ser trasplantats. Amb tot això és senzill d’entendre que mai una donació es fa per a una persona en concret i aquesta és sempre anònima.

SEGON, en el cas que les teves característiques medul·lars encaixessin amb les característiques d’un malalt a l’espera, des del banc es posaran en contacte amb tu per si vols i pots seguir endavant amb la donació i salvar una vida.

TERCER,  per a fer la donació només cal un dia sense ingrés hospitalari. Existeixen dues vies: amb una punció al motlle de l’ós de la cadera, sense cap risc ni repercussions; o bé, amb una donació de sang perifèrica.

Us animem, us necessitem i ens agradaria que entre tots féssim possible un banc de medul·les més gran gràcies a les donacions de tots. Augmentant l’esperança i les possibilitats de vida dels malalts que ho pateixen i qui sap….Pot ser un entre tots nosaltres en troben un de compatible amb l’Adrià.

Teniu tota la informació relativa al procés de donació al dossier adjunt.

Tots aquells que vulgueu participar, només heu d’anar al Banc de Sang de l’Hospital Sant Joan en l’horari indicat sota i us faran una analítica.

Dimarts, dimecres i dijous
de 9 a 14 h.

Dimarts i dijous tarda
de 16 a 20 h.

Us hi esperem!! Per l’Adrià!!